main logo
1874

Ziua Internațională a Asistentului Medical: Mesajul adresat de un oficial

Anual, pe data de 12 mai, în întreaga lume, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical.

Ziua Internațională a Asistentului Medical: Mesaj adresat de un oficialFoto: Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale

În acest sens, secretarul de stat Igor Curov a venit cu un mesaj de felicitare dedicat colegilor săi din sistemul medical, transmite Știri.md.

”De Ziua Internațională a Asistenților Medicali, vă aducem sincere aprecieri pentru dedicația și aportul adus sistemului de sănătate din Republica Moldova. 

În această perioadă complicată, mai mult ca niciodată, activitatea voastră a căpătat o însemnătate absolută și vitală pentru asigurarea unui mediu sănătos cetățenilor țării noastre. 

Ați reușit să împletiți frumos, uneori până la epuizare, nivelul de profesionalism și abilitatea de a lucra cot la cot, alături de medici, pentru a salva vieți omenești. 

Impactul tuturor acțiunilor voastre și orelor petrecute în instituțiile medicale în lupta cu pandemia COVID-19 e mai mult decât o dovadă de curaj, devotament și dedicație față de această nobilă activitate.

Vă mulțumim pentru ceea ce sunteți și munca asiduă realizată zilnic. Să aveți parte de multă sănătate, fericire, prosperitate și să vă bucurați de respectul, gratitudinea pacienților și de afecțiunea celor dragi”, a declarat Curov.

Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali. 

La nivel mondial, pe aceeași dată, se sărbătorește și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, care a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ''Saint Thomas'' din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării