main logo
1785

Astăzi este marcată Ziua Carabinierului în Republica Moldova

Ziua de 12 decembrie 1991 este Ziua formării trupelor de carabinieri ale Republicii Moldova. Aceasta este una din cele trei ramuri componente a Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Astăzi este marcată Ziua Carabinierului în Republica MoldovaFoto: Știri.md

Trupele au fost create în ianuarie 1992 în baza Ordinului MAI al Republicii Moldova, când se formează Regimentul mobil-operativ de carabinieri și Regimentul de escortă, transmite Știri.md

Trupele sunt destinate să asigure, împreună cu Poliția sau independent, ordinea publică, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, avutului proprietarului, prevenirea faptelor de încălcare a legii.

La 13 martie 1992, subdiviziunea de carabinieri pentru prima dată se îndreaptă în regiunea conflictului armat din Transnistria. La 30 mai (1992), subdiviziunea mixtă se îndreaptă în zona conflictului armat (satul Holercani).

În baza Ordinului MAI din 24 august 1993, trupele de carabinieri încep să îndeplinească sarcinile de pază și apărare a obiectivelor diplomatice.

În februarie 1998, unitățile și subunitățile trupelor de carabinieri participă la lichidarea urmărilor calamităților naturale în satul Leușeni, raionul Hâncești.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării