main logo
381

Asociația Patronală a Metalelor cere modificări legislative

Liberalizarea și demonopolizarea pieței de metale feroase și neferoase, precum și modificări legislative care să dinamizeze domeniul sunt cererile adresate factorilor de decizie ale statului de către Asociația Patronală a Metalelor.

Asociația Patronală a Metalelor cere modificări legislativeFoto: Ipn.md

Președintele APM, Valentin Eșanu, s-a adresat către președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi și viceprim-ministrului Andrei Năstase, pe care i-a informat despre involuția pieței de metale feroase și neferoase, transmite Știri.md cu referire la IPN

„Regulile pe această piață nu au fost nici pe departe cele caracteristice unei economii de piață, unei economii liberale, ci dictate de interese politice, de partid, de grup, de clan etc. Ca rezultat, piața a avut de suferit, la fel ca și agenții economici onești”, se arată în adresare.

Valentin Eșanu menționează că acest domeniu este unul important pentru economia Republicii Moldova prin generarea locurilor de muncă și de venituri la bugetul de stat. Ca urmare, președintele APM, în numele asociației pe care o conduce și a întreprinzătorilor în domeniu, solicită conducerii Republicii Moldova abrogarea Hotărârii Guvernului nr.l284 din 02.10.2002 și al pct.9 al art.6l din Legea nr,209 din 29.07.2016.

Cele două documente se referă la modul de desfășurare a concursului pentru obținerea licenței de comercializare a resturilor și deșeurilor de metale feroase și neferoase, precum și exportul acestora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării