main logo
1259

Asociația Investitorilor Străini a marcat 15 ani de activitate în Republica Moldova

Asociația Investitorilor Străini (FIA) a marcat 15 ani de activitate în Republica Moldova.

Asociația Investitorilor Străini, 15 ani de activitate în Moldova

Cea de-a 15-a aniversare, FIA a marcat-o sub sloganul „15 ani de investiții în viitorul Republicii Moldova”, transmite Știri.md.

"Investitorii străini au adus în Moldova nu doar bani. Am creat un mediu care ne permite nu numai să asigurăm dezvoltarea durabilă ale afacerilor noastre, dar și să influențăm pozitiv dezvoltarea durabilă a întregii țări. Astăzi, perspectiva investițiilor în Moldova, inclusiv a celor străine, depinde în mod direct de cât de mult atât investitorii, cât și Guvernul sunt vizionari și capabili să facă față provocărilor - globale și locale. Asociația Investitorilor Străini este în afara politicii și este capabilă să interacționeze eficient cu fiecare guvern. Cu o viteză și eficiență diferită, însă experiența de 15 ani a FIA și mai ales ultimii doi ani au arătat că expertiza și viziunea noastră sunt mereu la mare căutare", a declarat președintele FIA, Alexander Koss.

Asociația Investitorilor Străini (FIA) a fost fondată în septembrie 2003. Aceasta a devenit prima asociație non-profit și non-politică a companiilor cu capital străin care activează în Republica Moldova. 

În prezent, Asociația Investitorilor Străini este formată din 18 membri din 11 țări - cele mai mari companii din Republica Moldova cu capital străin, în cadrul cărora lucrează peste 16.500 de persoane. 

Investiția totală a companiilor membre FIA este de aproximativ 1 miliard 150 milioane euro. 

Aceste companii funcționează în aproape toate sectoarele economiei: industrie, agricultură, infrastructură, telecomunicații, medicină, distribuție, consultanță etc.

Din componența Asociației Investitorilor Străini fac parte: Compania Lactalis-Alba (Franța), Dra-Draexlmaier Automotive (Germania), Ernst&Young (Marea Britanie), Health Forever International/Spitalul Internaţional Medpark (Turcia),  Lemi Invest (Turcia),  Metro Cash & Carry Moldova (Germania), Compania De Asigurări Grawe Carat Asigurări (Austria), Efes Vitanta Moldova Brewery (Turcia), Moldcell (Suedia), Orange Moldova (Franța),  Sudzucker Moldova (Germania), Tirex-Petrol (Germania), SE Bordnetze (Germania/Japonia), T.B. Fruit (Ucraina), La Triveneta Cavi Development (Italia), Eurofarmaco (România), Le Bridge Corporation Limited (Franța), Rompetrol (Kazahstan). 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării