main logo
2164

Asfalt topit în centrul Chișinăului: Troleibuzele fac șanțuri

Asfaltul se topește în unele zone ale bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău.

Mai mult, la stațiile de așteptare se formează denivelări în timp ce troleibuzele și autobuzele staționează. Totodată, unele grilele canalizării pluviale au cedat sub greutatea transportului.

Cel puțin așa arată imaginile trimise la adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Expediați-ne o știre.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, susținea în aprilie că denivelările de pe principalul bulevard al țării costă 11 milioane de euro. 

Edilul s-a referit la faptul că Primăria a plătit aceast sumă companiei Delta ACM 93 SRL din România care a câștigat în 2013 licitația privind reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare, bulevardului Negruzzi și a străzii Alecsandri.

Codreanu a menționat că nu știe cine ar fi vinovat, dar că au fost date analize la laborator pentru a stabili calitatea asfaltului, în contextul în care are informații precum că fundația drumului nu e corespunzătoare pentru staționarea transportului public de mare greutate.

Potrivit Direcției tranport a Primăriei Chișinău, în iulie va fi semnat un contract cu o companie americană care va prezenta ulterior cauze și recomandări privind calitatea lucrărilor de reparație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării