main logo
935

ASD: Toate drumurile din Republica Moldova sunt accesibile

Toate drumurile din țară sunt accesibile, iar drumarii continuă să efectueze lucrări de deszăpezire și lărgire a părții carosabile.

ASD: Toate drumurile din Republica Moldova sunt accesibileDrumarii continuă să curățe drumurile și să împrăștie material antiderapant

Șeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Căpăţină, a menționat pentru agenție că, pe parcursul nopții trecute, nu s-au înregistrat precipitații, iar muncitorii au continuat lucrările de patrulare şi combaterea lunecușului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„În total, au intervenit 91 de autospeciale și 119 de muncitori. Drumarii au utilizat peste 651 de tone de material antiderapant. În prezent, circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Blocaje nu există. Totodată, sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine”, a spus Căpățină.

La lucrările de deblocare şi deszăpezire a drumurilor naţionale au participat și militarii Armatei Naționale. Totodată, aceștia au intervenit cu tehnică specială la deblocarea mijloacelor de transport. În prezent, alţi 373 de militari, cu 24 de mijloace speciale, sunt pregătiţi să acţioneze la deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

De asemenea, furnizorii de energie electrică au raportat că deconectări de la energia electrică nu sunt.

La fel, Poliția de Frontieră a anunțat că toate punctele de trecere activează în regim normal. Totodată, potrivit site-ului oficial al Aeroportului Internațional Chișinău, astăzi nu există rețineri sau anulări de curse avia.

În continuare, autoritățile îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării