main logo
1722

ASD îndeamnă la prudență: Mai multe drumuri, afectate de inundații

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că, în urma precipitațiilor abundente din aceste zile, mai multe sectoare de drumuri naționale din regiunile nord, centru și sud au fost afectate de inundații, acumulări de apă și noroi.

ASD îndeamnă la prudență: Mai multe drumuri, afectate de inundațiiFoto: Asd.md

Potrivit ASD, echipele de intervenție au acționat prompt pentru curățarea carosabilului de nămol, noroi și pietriș, îndepărtarea crengilor și copacilor doborâți, precum și devierea apelor acumulate pe sectoarele de drum afectate, în scopul asigurării accesibilității și siguranței traficului rutier, transmite Știri.md

Mai exact, unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” au intervenit în sectoarele Strășeni, Ialoveni, Chișinău, Criuleni, Anenii Noi, Hâncești, Orhei, Ungheni, Leova, Cimișlia, Cantemir, Ceadâr-Lunga, Comrat și Soroca.

Totodată, reprezentanții ASD menționează că, în perioada 14-16 septembrie curent, circa 75 de sectoare de drumuri publice naționale au fost afectate, iar pentru remedierea consecințelor au fost mobilizate aproximativ 54 de utilaje speciale și 140 de muncitori rutieri. 

În prezent nu există drumuri blocate, însă ASD avertizează asupra riscului de inundații, având în vedere prognoza meteo, care anunță ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic cu rafale de până la 15-20 m/s, ce vor continua și astăzi. 

„Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență și să evite zonele cu risc de inundații. Muncitorii rutieri rămân mobilizați și intervin în continuare acolo unde este necesar. Reamintim că, pentru situații de urgență, cetățenii pot contacta Serviciul Operativ ASD la numărul (+373 78337744), disponibil pe Viber și WhatsApp”, anunță ASD.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării