main logo
9162

Armata chineză, celebrată de Ambasada Chinei la Chișinău

China se află ferm pe calea promovării marii întineriri a națiunii chineze prin modernizarea în stil chinez și este o țară puternică, dar iubitoare de pace, care urmărește o politică externă independentă de pace și urmează calea dezvoltării pașnice pentru a asigura construirea unei comunități cu un destin comun pentru omenire, a declarat atașatul militar al Chinei în Republica Moldova, colonelul Tian Wei, în cadrul recepției consacrate Armatei Populare Chineze de Eliberare, care se sărbătorește pe data de 1 august.

Armata chineză, celebrată de Ambasada Chinei la ChișinăuFoto: Imagine simbol

Este pentru întâia dată când ambasada a celebrat acest eveniment la Chișinău, a subliniat diplomatul, transmite Știri.md cu referire la IPN.

El a relevat că „armata chineză este hotărâtă să apere viața pașnică a poporului chinez, să apere suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare, să protejeze integritatea teritorială a țării și să nu permită niciodată ca Taiwanul să fie divizat. China trebuie să fie reunificată, iar China poate fi cu siguranță reunificată”, a punctat diplomatul.

Cât privește relațiile bilaterale, China și Moldova sunt buni prieteni și parteneri, iar armatele Chinei și Moldova au menținut întotdeauna relații bune de cooperare. China este dispusă să colaboreze cu Moldova pentru a extinde și a aprofunda cooperarea dintre cele două armate, a mai spus atașatul militar.

Din partea invitaților la festivitate a luat cuvântul Sergiu Plop, secretar de stat la Ministerul Apărării, care a relevat importanța cooperării moldo-chineze, inclusiv între cele două armate, „bazate pe respect reciproc și parteneriat strategic”.

Aceasta cuprinde „sprijin logistic, instruirea militarilor armatei naționale în instituțiile de învățământ cu profil militar ale Chinei”. El a exprimat mulțumiri părții chineze pentru sprijinul acordat armatei naționale pe parcursul anilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării