main logo
1507

Armașu, întrevedere cu Mažeiks: BNM se implică în procesul de integrare

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Excelența Sa Jānis Mažeiks.

Armașu, întrevedere cu Mažeiks: BNM se implică în procesul de integrare

Întâlnirea a oferit ocazia de a discuta despre progresele privind integrarea europeană a Republicii Moldova și implicarea BNM în acest proces de importanță națională majoră, luând în considerare statutul Republicii Moldova de țară candidat pentru aderare la UE și obiectivul național de inițiere a negocierilor de aderare la UE, transmite Știri.md.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, au fost abordate evoluțiile macroeconomice din Republica Moldova, precum și situația sectorului financiar din țară, ca urmare a preluării de către BNM de noi competențe de la Comisia Națională a Pieței Financiare.  

Totodată, Guvernatorul BNM a subliniat importanța strategică a continuării eforturilor de aliniere la normele și standardele europene în domeniul financiar și a măsurilor adoptate de Banca Națională pentru a consolida stabilitatea sistemului financiar al Republicii Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării