main logo
1236

Aripi: Primul desen animat de realitate virtuală din R. Moldova

Studioul de animație Simpals vă prezintă primul său desen animat VR – „ARIPI”.

Aripi: Primul desen animat de realitate virtuală din R. Moldova

Spre deosebire de desenele animate 3D obișnuite, animația creată cu ajutorul tehnologiei realității virtuale (VR), îi permite spectatorului să simtă efectul prezenței.

Potrivit lui Dmitri Voloșin, regizorul desenului animat, „ARIPI” este un proiect ambițios: 

„Noi am vrut să facem o descoperire tehnologică, să surprindem publicul cu ceva nou și să-i oferim un buchet de emoții senzaționale. Sarcina noastră principală a fost de a-i face pe cei care vor urmări desenul nostru animat să devină participanți la evenimentele ce se petrec în scenele acestuia, de a le oferi ocazia să se simtă în spațiul cosmic și să simtă plăcerea senzației de zbor. 

Noi deja aveam primul scenariu gata, dar când am decis să facem un desen animat pentru ochelarii de realitate virtuală, de la ideea originală au rămas numai astronautul și spațiul. 

A trebuit să modificăm o mulțime de momente în conformitate cu cerințele VR. Sperăm că, cu ajutorul filmulețului nostru, mulți spectatori își vor împlini visul din copilărie și vor deveni, cel puțin pentru un moment, astronauți”.

Regizorul afirmă că acesta este un proiect unic nu numai pentru Republica Moldova, ci și pentru Europa de Est și Rusia.

„ARIPI” este o poveste despre un astronaut moldovean care, în copilărie, a visat să zboare și să fie liber. Într-o zi, niște probleme tehnice minore duc la unele mai serioase, din cauza cărora nava acestuia își pierde controlul și se prăbușește pe Pământ. Și acum, astronautul urmează să-și desfacă din nou aripile visurilor sale și să revină în copilărie.

După cum subliniază Voloșin, „Aripile sunt un simbol al libertății și al zborului, în care ne-am eliberat imaginația noastră. Desenul nostru animat nu este doar o distracție. În acesta există un moment foarte personal pentru mine. Vreau să dedic acest desen animat prietenului meu dispărut fără urmă, căruia îi plăcea foarte mult să zboare”.

Premiera desenului animat va avea loc pe 12 aprilie, de Ziua mondială a Aviației și Cosmonauticii, în cadrul unui eveniment de tip închis.

Precizare: Căștile / ochelarii VR (Virtual Reality) - un dispozitiv, care permite scufundarea în lumea realității virtuale și care creează un efect vizual și acustic al prezenței într-un anumit spațiu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării