main logo
3134

Arhitectul-șef al Capitalei, vizat într-un dosar de abuz de serviciu

Arhitectul-șef al municipiului Chișinău și administratorii unei companii de construcție din Capitală au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție. Asta după ce au pus la cale o schemă prin care urmăreau scopul deposedării municipalității de un lot de teren.

Arhitectul-șef al Capitalei, vizat într-un dosar de abuz de serviciuFoto: Cna.md

Potrivit CNA, este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din Capitală cu suprafața de 0,43 hectare, cu o valoare de circa 22.000.000 de lei, transmite Știri.md.

S-a stabilit că factorii de decizie ai companiei de construcție, în complicitate cu reprezentanții Primăriei Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului „Cadastru”, au înregistrat un drept de proprietate (superficie) asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al municipiului Chișinău.

Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile.

Astăzi, 29 februarie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale arhitectului-șef al Capitalei și agentului economic, de unde au fost ridicate documente relevante cauzei penale.

Drept urmare, arhitectul orașului a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Ulterior, CNA a venit cu noi detalii privind cazul respectiv. 

„Ofițerii CNA continuă acțiunile de urmărire penală pe cazul abuzului în serviciu, admis de către persoanele publice aferent terenului în privința căruia a fost înregistrat dreptul de proprietate (superficie). În aceste momente, ofițerii CNA cercetează amănunțit șantierul, aflat în proces de construcții, cu participarea specialiștilor atestați în domeniul construcțiilor din cadrul CNA, urmând ca ulterior să fie verificate actele permisive privind inițierea lucrărilor de construcție”, se arată în comunicatul CNA. 

Știri.md amintește că arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Svetlana Dogotaru, a venit cu o reacție privind dosarul penal în care este vizat.

Foto: Cna.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării