main logo
523

Arena Chișinău ar putea fi construită până la finele lunii august a anului viitor

Arena Chișinău ar putea fi construită și dată în exploatare până la finele lunii august a anului viitor.

Arena Chișinău ar putea fi construită până la finele lunii august 2019Arena Chișinău ar putea fi construită până la finele lunii august 2019

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Speakerul a specificat că, în câteva zile, se finalizează negocierile și urmează semnarea contractului cu compania declarată câștigătoare a proiectului. „Din momentul semnării, mă voi implica în discuții și voi asigura controlul parlamentar în desfășurarea proiectului”, a spus Candu.

„Ne dorim ca într-un an de zile Arena Chișinău să fie construită și dată în exploatare. Astfel, dacă lucrările vor începe la finele lunii august curent, atunci deja la finele lunii august a anului viitor arena urmează a fi dată în exploatare. Aștept să discut cu câștigătorii concursului. Până atunci, responsabili din cadrul Guvernului vor negocia cu reprezentanții companiei și vor lucra asupra contractului”, a afirmat Andrian Candu.

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău vor începe la sfârșitul lunii august curent și vor fi executate de o companie din Turcia. O singură companie și-a exprimat dorința de a desfășura lucrările de proiectare și construcție a Arenei Chișinău. Comisia de selectare a analizat oferta acesteia și a stabilit că întrunește toate condițiile înaintate de stat.

Chișinău Arena urmează să fie construită în comuna Stăuceni din municipiul Chișinău printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la cinci mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării