main logo
474

Arbori electrici și bănci printate 3D în Capitală. În ce zone vor apărea

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a organizat astăzi o ședință de recapitulare a ideilor lansate în cadrul laboratorului de experimente urbane „Green City Lab”.

Arbori electrici și bănci printate 3D în Capitală. În ce zone vor apăreaArbori electrici și bănci printate 3D în Capitală. În ce zone vor apărea

Edilul capitalei a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că primele idei din cele planificate sunt aproape gata, transmite Știri.md

"Din 15 februarie va fi accesibil primul încărcător pentru mașini electrice pe teritoriul Metro 1, iar arborii solari se confecționează și urmează să fie instalați cel târziu la sfârșitul lunii mai", a scris Ruslan Codreanu.

Totodată, Primăria își propune ca până la sfârșitul primăverii să monteze 25 de bănci confecționate prin printare 3D pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân.

În același timp, foarte curând locuitorii capitalei vor avea acces la o platformă online prin care vor putea raporta problemele pe care le au și să vină cu anumite sugestii către Primărie. Codreanu susține că planul privind conceptul de mobilitate urbană e un alt proiect vital la care vor lucra funcționarii Primăriei, experții locali și internaționali, dar și societatea civilă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării