main logo
412

Aprovizionarea localităților cu apă și canalizare. Planul, prezentat

Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost astăzi evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.

Aprovizionarea localităților cu apă și canalizare. Planul, prezentatAprovizionarea localităților cu apă și canalizare. Planul, prezentat

Prim-ministrul a spus că această problemă este semnalată cel mai des de cetățeni în timpul vizitelor în teritoriu, transmite Știri.md

„Trebuie să recunoaștem că este inadmisibil ca în secolul 21, Republica Moldova - o țară situată în centrul Europei, să nu fie conectată la sisteme de apă și canalizare”, a punctat Pavel Filip, adăugând că este necesară o evaluare a situației la nivel de țară.

Astfel, la ședință, a fost prezentată foaia de parcurs care include etapele și acțiunile necesare pentru elaborarea Planului național de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților din țară. În primă etapă, va fi evaluată disponibilitatea de apă din surse de suprafață și subterane în raport cu necesarul pe țară, va fi inventariată infrastructura existentă, dar și examinat cadrul normativ în vigoare. De asemenea, au fost discutate aspecte ce țin de suportul necesar pentru elaborarea acestui plan național.

Până la elaborarea documentelor vizate, în anul 2019, va fi continuată construcția apeductelor magistrale: „Soroca-Bălți-Sângerei-Telenești”, „Chișinău-Strășeni-Călărași” și „Cahul-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza”, iar ulterior, vor fi identificate proiecte pentru conectarea localităților la apeductele magistrale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării