main logo
731

Aprobat: 2.000 de lei anual compensație pentru pedagogi și educatori

Pedagogii care activează în școli primare, gimnazii, licee și în alte instituții de învățământ general public, dar și educatorii din grădinițe vor primi o compensație financiară de 2.000 de lei anual, începând cu anul 2019.

Aprobat: 2.000 de lei anual compensație pentru pedagogi și educatoriAprobat: 2.000 de lei anual compensație pentru pedagogi și educatori

Banii vor fi alocați pentru sporirea nivelului de pregătire și perfecționarea profesională a cadrelor didactice, transmite Știri.md

În acest scop, Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul de alocare a compensațiilor bănești anuale pentru personalul didactic din învățământul general public. Mijloacele financiare vor putea fi utilizate pentru procurarea de suporturi didactice, tehnică de calcul, produse software pentru utilizare în activități de instruire online și pentru dezvoltare profesională.

„Este un pas, poate nu cel mai important, dar un pas important prin care oferim aceste finanțe, astfel încât să le facem viața mai ușoară profesorilor. Este semnificativ că acest lucru că se întâmplă în ajunul Zilei Profesorului”, a specificat prim-ministrul Pavel Filip.

Compensația va fi oferită într-o singură tranșă, iar în cazul în care profesorul activează mai mult de o normă didactică – mărimea compensației va crește. În același timp, beneficiarii vor trebui să prezente administrației instituțiilor de învățământ dovada utilizării mijloacelor bănești conform destinației.

În anul de studii 2017-2018, au fost înregistrați 49.148 de profesori care activează în instituțiile de învățământ general public. În bugetul de stat pentru 2019, pentru alocarea compensațiilor vor fi prevăzute circa 98.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării