main logo
512

Aproape toate stațiile de așteptare din Chișinău sunt distruse

Circa 60 la sută din stațiile de așteptare din Chișinău se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar majoritatea au fost create din materiale de mâna a doua.

Aproape toate stațiile de așteptare din Chișinău sunt distruse

Despre aceasta au declarat astăzi în cadrul audierilor publice privind gestionarea stațiilor de așteptare reprezentatul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Stanislav Ghilețchi și consilierul municipal Victor Chironda, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„În municipiul Chișinău există în jur de 700 de stații, dintre care 650 au pavilioane, iar 50 nu au nimic, fiind instalat doar un indicator rutier. Sunt întreținute doar stațiile care aduc profit de pe urma vânzării publicității, iar cele în care nu este posibilă să fie vândută publicitatea, nu sunt întreținute într-o stare adecvată”, a declarat Stanislav Ghilețchi.

Dânsul a mai menționat că aspectul stațiilor de așteptare a fost neglijat de autoritățile municipale și până în prezent nu au fost identificate soluții pentru ca cele din urmă să fie menținute într-o stare satisfăcătoare.

„Ceea ce avem acum sunt niște pavilioane construite la viziunea unui sudor. Majoritatea sunt amplasate pe platforme, care sunt inaccesibile pentru tot felul de cărucioare. Multe dintre ele sunt amplasate în locuri necorespunzătoare având două panouri de publicitate, dintre care unul mereu obstrucționează vizorul transportului public”, a declarat consilierul municipal Victor Chironda.

În municipiul Chișinău circa trei sute de stații de așteptare sunt gestionate de către o companie de publicitate. 

O altă parte sunt întreținute de către agenții economici, iar o parte sunt gestionate de către autorităților municipale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării