main logo
425

Aproape toate blocurile din Chișinău, conectate la agentul termic

Aproape toate blocurile din Capitală au fost conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, în ședința săptămânală a primăriei municipiului.

Aproape toate blocurile din Chișinău, conectate la agentul termicAproape toate blocurile din Chișinău, conectate la agentul termic

Potrivit lui Grozavu, până în prezent, 2.665 din cele 2.749 de blocuri din capitală au fost conectate la căldură, ceea ce constituie aproximativ 97%, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Toate grădinițele, școlile și liceele beneficiază de căldură. Totodată, cinci blocuri ale unor instituții de învățământ nu au fost conectate la agentul termic deoarece se află în reparații sau nu sunt funcționale. Actualmente, toate centralele activează în regim normal”, a spus Grozavu.

Prezent la ședință, directorul Termoelectrica, Veaceslav Ene, a specificat că blocurile sunt conectate la căldură la solicitarea gestionarului acestora. „Conectarea are loc în maxim trei ore. În acest sens, nu există probleme”, a spus Ene.

„Vrem să ne asigurăm că nu vor exista blocuri care nu vor fi conectate la căldură, iar oamenii nu vor îngheța în apartamente. De aceea, rog ca responsabilii să fie receptivi, iar cetățenii să fie asigurați cu agentul termic”, a menționat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Totodată, municipalitatea a anunțat că, până astăzi, au fost depuse peste 15.200 cereri de solicitare a compensațiilor pentru agentul termic. Conform datelor, numărul acestora este aproape echivalent cu cel din anul precedent.

În prezent, pentru conectarea la agentul termic nu este nevoie de colectarea semnăturilor, ci doar ca administratorul blocului să prezinte la Termoelectrica o cerere și pașaportul tehnic pentru conectarea la căldură. Blocul va beneficia de căldură, chiar dacă unii locatari au datorii. Procedura este valabilă și în cazul instituțiilor publice din capitală.

În acest an, în municipiul Chișinău, sezonul de încălzire a demarat la 15 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării