main logo
347

Aproape 5000 de cetăţeni au solicitat ambulanţa în zilele de odihnă

Un număr de 4741 de pacienți au beneficiat de asistență medicală de urgență pe parcursul zilelor de 5 și 6 mai.

Aproape 5000 de cetăţeni au solicitat ambulanţa în zilele de odihnă

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în această perioadă s-a majorat numărul solicitărilor pe motiv de traumatisme și intoxicații cu alcool, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

De asemenea, au fost înregistrate 13 accidente rutiere, în urma cărora 16 pacienți cu traumatisme au primit asistență medicală de urgență la etapa de prespital.

Patru echipe de asistență medicală urgentă au fost dislocate la Cimitirul Sfântul Lazăr și Cimitirul Central din capitală, pentru acordarea asistenței medicale. S-au adresat după asistență medicală 12 pacienți, ulterior cinci dintre aceștia au fost transportați în instituțiile medicale din capitală.

Şi în timpul minivacanţei de Paşti numărul solicitărilor către medici de pe ambulanţe a crescut cu 15%. Atunci, medicii de la salvare au intervenit pentru a acorda ajutor persoanelor implicate în 26 de accidente rutiere şi au asistat două nașteri, dintre care una în ambulanță. 

Înaintea minivacanţei de 9 mai, medicii îndeamnă populația să respecte un regim alimentar echilibrat și să nu facă abuz de alcool, pentru a evita apariția afecțiunilor digestive sau acutizarea maladiilor cronice, iar la primele semne de boală, să se adreseze după asistență medicală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării