main logo
453

Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Aproape 150 de copii din Republica Moldova au plecat în seara zilei de 13 august să se odihnească timp de o săptămână la tabăra de vară din Sulina, județul Tulcea, România.

Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Aceștia se vor odihni gratuit pentru că au obținut rezultate remarcabile la învățătură, sunt învingători ai olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale în anul școlar 2017 – 2018, dar și pentru faptul că au aptitudini deosebite în muzică, arte plastice și sport, transmite IPN.

Tatiana Covalenco, elevă din comuna Stăuceni, a spus că dispoziția de plecare este una minunată și emoționantă. Îi place tare mult la mare pentru că este minunat și distractiv. „Mă duc în România, merg la mare, la distracție. Mama mi-a făcut o surpriză. Într-o zi s-a întâlnit cu o doamnă și m-a întrebat pe mine, dacă vreau o surpriză și eu am spus că da și mi-a spus vestea asta minunată că plec la mare”, a spus Tatiana Covalenco.

„Sunt foarte bucuroasă că merg la mare. Eu am fost la mare de foarte multe ori și aștept cu nerăbdare fiecare vara să merg la mare să mă bălăcesc în apă”, a spus Patricia Bâzgu, elevă din Chișinău.

„Dispoziția de plecare este minunată, întrucât urmează să vizitez câteva locuri noi. Eu nu am mai fost la Sulina. În această vară am fost la tabără, iar această vacanță este mai specială, mai mult așteptată, mergem la mare”, a menționat Felicia Ganev, elevă din orașul Cantemir.

Mihaela Dodii din Orhei a declarat că pleacă pentru prima dată la mare și îi pare bine de acest lucru. „O să stau acolo o săptămână, sper să mă întorc cu impresii bune”, a declarat Mihaela Dodii.

Deplasarea grupului de copii a fost posibilă datorită acordului de colaborare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, a spus secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici.

Potrivit ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în acest an, care este un an centenar, autoritățile române au suplimentat numărul de copii moldoveni care să se odihnească în România. „Am spus-o și o voi repeta mereu – educația este importantă. Investim în tineri, investim în educație, investim pe întreaga ramură educațională, de la grădiniță și ciclul gimnazial”, a spus Daniel Ioniță.

Plecarea copiilor moldoveni are loc în cadrul Programului de Cooperare în domeniul educației București – Chișinău pentru elevii treptei gimnaziale și de liceu din cadrul instituțiilor de învățământ. Tabăra de vară își desfășoară activitatea pe litoralul Mării Negre, stațiunea Costinești, hotelul Corsa, pe perioadele: 24.07 – 31.07; 31.07 – 07.08; 07.08 – 14.08; 14.08 – 21.08; 21.08 – 28.08. Sunt asigurate trei mese pe zi în regim de gratuitate. Se asigură și transportul tur-retur. În total sunt aproape două mii de beneficiari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării