main logo
2408

APP vrea să lichideze două întreprinderi de stat

Agenția Proprietății Publice propune lichidarea a două întreprinderi de stat. Este vorba despre Centrul de Expertiză și Evaluare și Uzina Experimentală „ASELTEH”.

APP vrea să lichideze două întreprinderi de statFoto: știri.md

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost supus consultărilor publice, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Potrivit APP, actualmente, Centrul de Expertiză și Evaluare nu are activitate, nu are bunuri în gestiune și nu prezintă situațiile financiare, iar lichidarea acesteia este indispensabilă, constituind unica modalitate de încetare a activității acestei persoane juridice, fiindu-i încetate capacitatea juridică şi toate drepturile şi obligațiile în calitate de agent economic.

În ceea ce privește Uzina Experimentală „ASELTEH”, la moment, aceasta nu are bunuri în gestiune și are doar doi angajați - administratorul și contabilul.

„Având în vedere lipsa de activitate și starea degradantă a întreprinderilor vizate, a deficiențelor de asigurare a capacităților tehnice, se propune inițierea lichidării acestora. 

Astfel, dizolvarea acestor persoane juridice va avea ca efect încetarea existenței lor ca subiecte de drept, respectiv încetarea capacității lor de folosință și de exercițiu, în sensul că acestea nu vor mai avea aptitudinea de a desfășura activitățile pentru realizarea cărora s-au înființat și de a dobândi drepturi și obligații în legătură cu acestea. 

Tergiversarea aprobării dizolvării persoanelor juridice nominalizate va avea ca impact negativ supraîndatorarea continuă a acestora”, susțin reprezentanții Agenției.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării