main logo
681

APP: Peste 30 de autogări din Moldova vor fi modernizate

Peste 30 de autogări din republică vor fi complet modernizate în următorii trei ani.

APP: Peste 30 de autogări din Moldova vor fi modernizate

Vor fi reabilitate atât clădirile administrative, platformele și parcările aferente autogărilor, cât și infrastructura adiacentă - grupurile sanitare, sistemele de canalizare și aprovizionare cu apă, rețelele de iluminare, transmite Știri.md.

De asemenea, vor fi construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și vor fi modernizeze sistemele de informare și management.

Toate acestea sunt posibile datorită unui parteneriat public-privat încheiat recent de Agenția Proprietății Publice (APP). 

„În rezultatul unui concurs public organizat de APP, drepturile de operare a serviciilor prestate de întreprinderea de stat ”Gările și Stațiile Auto” au fost transmise către un investitor privat pentru 25 de ani. Potrivit documentului, compania câștigătoare este obligată să plătească timp de 25 de ani în bugetul de stat peste cinci milioane de lei anual. Suma va crește cu cinci la sută în fiecare an. Investitorul și-a asumat responsabilitatea ca după expirarea contractului de parteneriat să transmită în proprietatea statului toate bunurile, inclusiv cele reconstruite”, se arată într-un comunicat emis de APP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării