main logo
520

APP este gata să coopereze cu Parlamentul în investigarea privatizărilor

Agenţia Proprietăţi Publice (APP) şi-a confirmat "deschiderea totală" pentru cooperarea cu comisia parlamentară de anchetă privind analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizărilor proprietăţii publice începând cu anul 2013.

APP este gata să coopereze cu Parlamentul în investigarea privatizărilor

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat preşedintele comisiei, deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, marţi, într-o conferinţă de presă, transmite Știri.md

El a menţionat că "Agenţia a prezentat deja lista completă a tranzacţiilor încheiate în această perioadă în cadrul parteneriatului public-privat".

"În total au fost realizate 38 de astfel de tranzacţii, dintre care 12 la nivelul autorităţilor centrale şi 24 la nivel local. Din numărul total de contracte, 24 sunt încă în vigoare", a spus deputatul.

Potrivit lui, "comisia intenţionează în primul rând să se ocupe de 4-5 cazuri de tranzacţii cele mai rezonante". El a evidenţiat, în special, concesionarea Aeroportului Internaţional, privatizarea companiei aeriene "Air Moldova" şi a combinatului de tutun "Tutun CTC".

Munteanu a menţionat că o atenţie specială va fi acordată întreprinderilor cu o cotă de stat de peste 50%. El a remarcat că în activitatea comisiei "vor fi implicaţi jurnalişti care fac investigaţii în acest domeniu", iar săptămâna viitoare "este planificată organizarea audierilor primilor martori".

Referindu-se la decizia APP de a suspenda tranzacţiile pentru luna iulie, el a spus că această măsură este una "corectă".

"Această pauză este necesară pentru perioada de stabilizare a puterii de stat. Atâta timp cât nu este numit un nou director al APP, precum şi conducerea altor instituţii, aceasta decizie este corectă", a spus deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării