main logo
2040

Aplicație cashback care te lasă fără bani: Cum sunt mințiți moldovenii

Doi moldoveni au pus pe roate o afacere cu o aplicație cashback - „Switips” - care te lasă fără bani.

Aplicație cashback care te lasă fără bani: Cum sunt mințiți moldovenii

Potrivit informației, aplicația colecta mijloace bănești, în sume de la 80 de euro până 1.500 de euro, de la moldoveni, transmite Știri.md.

Grupul și-a început activitatea în anul 2020. Acesta activa sub paravanul unei societăți cu răspundere limitată înregistrate formal, în vederea colectării mijloacelor financiare sub pretextul procurării licenței de reprezentanți ai unei platforme specifice ”piramidei financiare”.

Ținta grupului erau persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani, pe care infractorii le identificau pe rețelele de socializare. Acestea erau convinse de către organizator și membrii activi ai grupului să investească sume de bani cuprinse între 80 și 1.500 de euro, îndeosebi suma maximă, sub pretextul de obținere a venitului din acea aplicație de tip „cashback”. În realitate, însă, acele persoane selectate puteau avea un venit doar dacă racolau la rândul lor alte persoane, din a căror investiție beneficiau de aproximativ 12%.

Perchezițiile la care au fost supuși organizatorului grupului și un membru activ al acestuia au s-au soldat cu ridicarea dispozitivelor în care erau descărcate aplicațiile în cauză și înscrisuri de ciornă, ce urmează a fi examinate. 

Examinarea acestora urmează să fie coroborată cu alte date, după ce anterior au fost date în vileag etapele de racolare a persoanelor și transmitere a mijloacelor bănești.

Până la moment, au fost înregistrate mai multe plângeri pe activitatea membrilor grupului, însă, multe persoane prejudiciate încă nu s-au adresat la autorități, fiind în necunoștință de cauză. În acest context, cei care au suferit pagube în urma activității ilegale a suspecților se pot adresa la organul de urmărire penală, la numărul de telefon: +373 78721005.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării