main logo
514

Aplicarea arestului preventiv, discutată de CSJ cu judecătorii americani

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) va prezenta, în curând, un raport cu privire la „Motivarea hotărârilor judecătorești și elaborarea/ întocmirea hotărârilor judecătorești în Republica Moldova”.

Aplicarea arestului preventiv, discutată de CSJ cu judecătorii americaniAplicarea arestului preventiv, discutată de CSJ cu judecătorii americani

Declarația a fost făcută de către Holger Hembach, jurist german și expert în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul unei mese rotunde organizate la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Potrivit unui comunicat de presă emis de CSJ, în cadrul evenimentului, magistrații instanței supreme au discutat cu judecătorii federali din Statele Unite ale Americii despre practicile în domeniul arestului preventiv și alternativele acestuia.

Conform CSJ, la eveniment au participat Dan Aaron Polster, judecător în districtul de nord al statului Ohio și Eduardo Robreno, judecător superior în districtul de est al statului Pensilvania. Dan Aaron Polster a fost numit în funcție în anul 1998, fiind nominalizat de către Bill Clinton, președintele SUA. Experiența sa de activitate în domeniul justiției este de peste 42 de ani. Totodată, Eduardo Robreno a fost numit în funcția de magistrat în anul 1992, la propunerea lui George W. Bush. Până a fi judecător, Eduardo Robreno a fost avocat, a activat în instituții publice din SUA și lector universitar.

În cadrul evenimentului, președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și-a exprimat încrederea că bunele practici prezentate de magistrații din SUA vor fi implementate de către decidenţi în Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării