main logo
3969

Apelul disperat al unei tinere grav accidentată cu un taxi în Chișinău

Mult timp Anastasia nu a vrut să facă această istorie publică, dar după un timp, totuși, s-a hotărât să scoată la iveală situația în care a ajuns.

Apelul disperat al unei tinere grav accidentată cu un taxi în ChișinăuFoto: Știri.md

Este vorba despre un accident, unde Anastasia a fost pasageră la serviciul Yandex Taxi, transmite Știri.md cu referire la point.md.

„Mă conving de faptul că dacă nu se face nimic public, e foarte dificil să primești ceea ce vrei să obții. Subiectul povestirii mele este despre organizația faimoasă pe nume Yandex Taxi. Tot aici, despre comportamentul nepăsător din partea reprezentanților acestei companii.

La 26 noiembrie eu am nimerit într-un accident rutier, călătorind cu un taxi, chemat din aplicația Yandex Taxi. Șoferul a depășit limita de viteză și a nimerit într-un stâlp. 

În consecință eu am primit multe traume - parțial am pierdut memoria, mi-am spart capul (32 de țesături) și am primit o mulțime de hemoragii. Nu voi oferi detalii despre groaza prin care am trecut, cred că e evident.

Ulterior, șoferul a fost declarat vinovat în nerespectarea regulilor circulației rutiere, i-au dat o amendă de 1.200 lei și 6 puncte de penalizare.

Iar acum atenție! În 2016 lui i s-a ridicat permisul de conducere pentru 12 luni. Pentru anul 2018 a fost amendat de 7 ori pentru diferite încălcări. Cum credeți, o persoană cu astfel de trecut poate lucra șofer de taxi și undeva să mă ducă?!

Atunci când eu am apelat Yandex Taxi pentru a primi despăgubirea, reprezentanții companiei au declarat că nu sunt responsabili pentru cele întâmplate. Vinovat se face, potrivit lor, taxoparc, și lui trebuie să îi adresez pretențiile. Asta cum?!

Compania nu are grijă de siguranța pasagerilor, nu se fac responsabili. Astfel, Yandex Taxi induc în eroare consumatorii. Eu ca o pasageră, nu cunosc niciun fel de taxoparc. Eu apelând în aplicație, eu m-am resemnat cu Yandex Taxi. Automobilul cu logoul Yandex Taxi confirmă aceasta. Compania trebuie să poarte răspundere, dar nu altcineva.

Mai mult, șoferii care lucrează în serviciul Yandex Taxi nu sunt verificați corespunzător. Orișicine are mașină și aplicație pentru lucru care costă câțiva zeci de lei, fără să treacă vreo verificare tehnică sau medicală poate să vă ducă prin oraș. Chiar dacă șoferului i s-a ridicat permisul de conducere sau are zeci de încălcări, oare lui Yandex Taxi îi pasă?

Apelez la toți care apelează serviciul Yandex Taxi, nu permiteți să vă inducă în eroare și apărați-vă drepturile!”

Știri.md menționează că în Rusia, un șofer Yandex a fost declarat vinovat la apelul unui pasager. În vara anului 2017, o femeie din Moscova cu numele Elena Grashenkova a chemat un taxi cu aplicația Yandex Taxi. Ea a observat deodată ceva straniu la el, dar miros de alcool nu avea. Peste puțin timp, automobilul s-a tamponat într-un stâlp. Elena a fost transferată la spital cu umărul rănit. Apoi, s-a aflat că șoferul era narcoman. Lui i s-a ridicat permisul pentru doi ani. El a fost obligat să îi achite Elenei o amendă în sumă de 400.000 de ruble. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării