main logo
1007

Apelul de granturi în cadrul Programului DAR 1+3: Condițiile de aplicare

Biroul relații cu diaspora lansează Apelul de granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3”.

Apelul de granturi în cadrul Programului DAR 1+3: Condițiile de aplicareFoto: trm.md

Sunt invitate să aplice autoritățile publice locale de nivelul I, în comun cu asociațiile/membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți, partenerii de dezvoltare/donatorii, pentru a beneficia de susținere financiară nerambursabilă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” urmărește stimularea dezvoltării localităților prin atragerea capitalului uman și financiar din diasporă.

Un scop este și păstrarea conexiunii dintre cetățenii plecați și localitățile de origine prin realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare locală, se arată într-un comunicat de presă.

Programul este deschis pentru aplicare autorităților publice locale din Moldova, indiferent de numărul de locuitori, care au rol de aplicant lider și poartă răspundere pentru implementarea proiectului de dezvoltare locală.

Finanțarea proiectelor are loc în baza formulei „1+3”, având ca parteneri (1) diaspora, (2) Guvernul Republicii Moldova, (3) autoritățile publice locale și (4) partenerii de dezvoltare/donatorii.

Autoritatea publică locală care a beneficiat de suport financiar în cadrul Programului DAR 1+3 două ediții consecutive nu este eligibilă de a beneficia de finanțare la următoarea ediție.

Programul a fost aprobat de Guvern în 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării