main logo
1617

Apă verde, filmată cum curge în parcul Râșcani. Reacția Termoelectrica

Apa unui râuleț din parcul Boris Glavan din sectorul Râșcani al Capitalei a înverzit.

Apă verde, filmată cum curge în parcul Râșcani. Reacția TermoelectricaFoto: Știri.md

Dovada o reprezintă câteva fotografii expediate la adresa Știri.md prin intermediul opțiunii Expediază-ne o știre, în care se vede clar cum apa râului este colorată de o substanţă verde.

Contactat de Știri.md, Maria Balan, specialist relații publice, Biroul Comunicare și Relații cu Publicul de la Termoelectrica a explicat care ar fi cauza apei verzi fotografiată de internauți. 

"În regiune, Termoelectrica execută niște lucrări ample, care vor permite asigurarea fiabilă a consumatorilor cu servicii de termoficare în perioada rece a anului și apă caldă fără întreruperi. Este vorba de reabilitarea unui important tronson de rețea termică, DN 600 mm și montarea a 6 robinete sferice în căminele termice din regiune, care vor permite secționarea agentului termic la necesitate, ceea ce va aduce multiple economii și avantaje în utilizare", a spus Maria Balan.

De asemenea, ea a ținut să precizeze că "apa din rețelele Termoelectrica, colorată în verde, este inofensivă pentru mediul înconjurător și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea oamenilor şi a altor vieţuitoare. 

Termoelectrica S.A. utilizează acest colorant în scopul determinării scurgerilor de agent termic, în baza unui Aviz eliberat de către Centrul de Medicină Preventivă. Dat fiind faptul că este o substanță biodegradabilă, în decurs de 72 de ore culoarea se descompune la lumina zilei".

Totodată, instituția a specificat că această acțiune, de drenare a apei verzi, este coodonată cu Inspectoratul Ecologic de Stat și este elaborată în conformitate cu toate rigorile.

Știri.md amintește că acesta nu este primul caz când apa unui râu înverzește. 

Recent câțiva internauți au surprins apa râului Bâc fiind de culoarea verde și nu au ezitat să fac haz de necaz pe seama acestui caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării