main logo
662

Apă gratuită, oferită călătorilor în transportul public din Chișinău

Și ieri, când aerul s-a înfierbântat până la 42 de grade la soare, troleibuzele și autobuzele au arătat ca niște cuptoare.

Apă gratuită, oferită călătorilor în transportul public din Chișinău

Pentru a nu cădea pradă caniculei, autoritățile s-au gândit să le-a ofere apă călătorilor. Iar cei care au fost prinși de arșiță pe străzi s-au putut răcori în corturile special amenajate, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Ce-i drept sunt doar cinci la număr. Și asfaltul fierbinte a fost răcorit puțin, după ce au fost stropite cu apă.

De dimineață, buteliile cu apă sunt instalate în troleibuze, la decizia Regiei Transport Electric.

„Da, avem sticla cu apă de trei litri, ne-au dat și pahare. Cine se simte rău și este nevoie de apă, cere de la taxator, atât. În fiecare dimineață dotează mașina cu apă. – Dau de la Regie? – Da. Iată, poftim, cui îi este rău, este apă și pahare”.

„Dacă se adresează îi servim, dacă nu, înseamnă că sunt îndestulați cu tot necesarul, dar la noi tot timpul este la dispoziție. Cine dorește, poftim. Iată din sticla asta s-a consumat atâta până când”.

În unele troleibuze însă buteliile lipsesc.

„Este dotat cu apă pentru pasageri? – Nu văd, nu este. – Cine ar trebui să fie responsabil de asta? – Nu știu. Dispeceratul. Eu știu că este în dispecerat apă rece întotdeauna. – Și probabil vouă nu vi s-a transmis? – Nu știu”.

În timp ce unii pasageri au salutat inițiativa, alții au aflat de la noi că în troleibuze și autobuze este apă ce se oferă gratuit.

„Minunat, foarte bine. Cineva are nevoie. Da, desigur. Puteți să vă închipuiți, cine vrea apă și deodată apa apare, asta e o bucurie extraordinară”.

„Unde este aparatul de aer condiționat, unde este apa, nu înțeleg? – Iată conductorul ne-a spus că este apă. – Păi, trebuie de anunțat. Nimeni nu știe dacă este apă sau nu. Oamenii nu cunosc. Eu merg din capăt și încă n-am auzit”.

Și corturile salvatorilor, dotate au apă rece, au fost luate cu asalt de trecători.

„Îi căldură și înțelegeți singură cum merge apa, mai ales dacă în momentul acesta nu poți să găsești apă la îndemână, când te grăbești”.

„Îi foarte greu pe căldura asta și mai ales foarte mulți oameni în vârstă. Să ieși undeva și să nu ai un pic de apă cu tine e foarte greu”.

Și străzile, pe care asfaltul s-a încins, au fost stropite cu apă. În total, autoritățile au intervenit pe 25 de străzi principale, bulevardele și spații publice.

Potrivit meteorologilor, cel mai fierbinte astăzi a fost în jurul orei 15, când la umbră s-au înregistrat 35 de grade, iar la soare cu până la 8 grade în plus. Pentru a reduce din disconfort, medicii recomandă să nu ne expunem la soare între orele 11 și 18. Neapărat să consumăm circa doi litri de lichide și să evităm consumul în exces de cafea și de băuturi alcoolice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării