main logo
574

Apa din apeductul municipal, testată zilnic la peste 25 de parametri

Calitatea apei este monitorizată zilnic de către furnizorul de apă, înainte de pomparea în reţeaua de distribuție a municipiul Chişinău la peste 25 parametri fizico-chimici şi bacteriologici.

Calitatea apei din apeductul Chișinăului este testată zilnicApa din apeductul municipal, testată zilnic la peste 25 de parametri

Specialiștii furnizorului de apă, de comun acord cu cei de la Centrul de Sănătate Publică din Chişinău și celelalte instituții de mediu colaborează pentru menținerea unei calități superioare a apei potabile, transmite Știri.md

Astfel, „Apă-Canal Chişinău” depune toate eforturile necesare pentru a furniza permanent apă de calitate, fiind testată zilnic, înainte de pomparea în reţeaua de distribuţie a municipiului Chişinău.

Doar pe parcursul lunii septembrie curent, au fost prelevate 15.264 de probe şi efectuate 28.841 de încercări fizico-chimice și  2.114 de încercări bacteriologice în total 30.955 de încercări bacteriologice și fizico-chimice.

Calitatea apei este monitorizată la două laboratoare și anume, Laboratorul Stației de apă Nistru (LSN) şi Laboratorul apă potabilă (LAP). Probele de apă sunt prelevate din fluviul Nistru, punctele de recepţie a apei la etapele de tratare a Staţiei de tratare orașului Chişinău şi Staţia de apă Nistru, rezervoarele de apă potabilă, reţeaua centralizată de distribuţie a Chişinăului, fântânile arteziene şi fântânile cu izvor local, aflate în gestiunea ACC, precum şi cele din apeductele nou-construite, care ulterior se conectează la sistemul centralizat municipal, după înlăturarea scurgerilor, a plângerilor clienţilor, de la agenţi economici şi persoane fizice etc.

Calitatea apei în procesul de tratare şi în sistemul public de alimentare cu apă potabilă este verificată lunar la toţi parametrii indicaţi în actele normative existente şi în conformitate cu graficele de prelevare a probelor şi efectuare a investigaţiilor de laborator, aprobate de Centrul de Sănătate Publică din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării