main logo
685

Apă-Canal Chișinău: 70 tone de apă, livrate bisericilor de Bobotează

De mai bine de 10 ani, de Bobotează, furnizorul de apă din Chișinău livrează bisericilor din Capitală peste 100.000 de litri de apă, care vor fi pregătiți pentru sfințire.

Apă-Canal Chișinău: 70 tone de apă, livrate bisericilor de Bobotează70 tone de apă potabilă, livrate bisericilor din Capitală de Bobotează

Numită și Agheasmă Mare, aceasta va fi împărțită credincioșilor, care vor putea gusta din ea dimineața pe nemâncate timp de 8 zile, ulterior o vor folosi numai pentru sfințirea caselor, gospodăriilor, transmite Știri.md

Potrivit Apă-Canal Chișinău, pe 18-19 ianuarie vor fi livrate 18 tone de apă Mănăstirei Sfântul Teodor Tiron, cunoscută drept și Mănăstirea Ciuflea. Apa livrată va fi depozitată într-un rezervor special amenajat, fiind ulterior sfințită și împărțită enoriașilor.

Câte 12 tone de apă vor fi livrate Hramului Tuturor Sfinților, dar și bisericii Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Cuviosul Daniil Sihastru.

La Biserica Sfânta Teodora de la Sihla vor fi aduse două autocisterne de apă a câte 10 tone apă.  Peste 20 de tone apă vor fi livrate și Bisericii Tuturor Sfinților Români.

Autocisternele cu apă vor fi amplasate în curțile bisericilor, iar după sfințire fiecare credincios va putea să ia cantitatea necesară de apă sfințită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării