main logo
3011

Anunțul Poliției în contextul noilor restricții anunțate de CNESP

Pe lângă activitatea de bază pe care o au, polițiștii vor activa la capacitate maximă, inclusiv în zilele de weekend și vor monitoriza respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP.

Anunțul Poliției în contextul noilor restricții anunțate de CNESPFoto: știri.md

Anunțul Poliției vine în contextul noilor restricții impuse de Comisia națională extraordinară în sănătate publică (CNESP) în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, transmite Știri.md.

Totodată, polițiștii vor realiza acțiuni de prevenire prin informare și verificare, în comun cu alte autorități responsabile și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

De asemenea polițiștii vor patrula în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni solicitând cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane.

"Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, iar controalele pe care le facem au ca obiectiv protejarea sănătății oamenilor", se arată în comunicat.

Totodată, polițiștii se va supraveghea activitatea agenților economici și se va  interveni cu aplicarea amenzilor în cazul de nerespectare a măsurilor de restricție.

"Numai  respectarea cu strictețe a regulilor de protecție stabilite prin lege ne vor ajuta să trecem cu bine peste această perioadă dificilă. Reiterăm, comportamentul responsabil este singurul în măsură să contribuie în mod eficient la prevenirea răspândirii virusului.

Facem apel către  cetăţeni  să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul foarte ridicat de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Protejați-vă apropiații, nu-i expuneți!", se mai arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării