main logo
2127

Anunțul Air Moldova, o fereastră spre Europa pentru ruși?

De la 1 octombrie, Air Moldova va începe să opereze zboruri către Moscova. Într-un interviu, vicepreședintele Alianței agențiilor de turism din Rusia, Alexan Mkrtchyan, a numit acest eveniment "deschiderea unei noi ferestre spre Europa".

Anunțul Air Moldova, o fereastră spre Europa pentru ruși?Foto: radiosputnik.ria.ru

Air Moldova reia zborurile Chișinău-Moscova și retur, care au fost anulate în februarie 2022 din cauza războiului pornit de Rusia în Ucraina, transmite Știri.md.

Compania aeriană a menționat că zborurile sunt reluate pentru a oferi cetățenilor moldoveni oportunitatea de a se întoarce acasă sau de a se reuni cu familiile lor în Rusia.

Într-un interviu acordat pentru radio Sputnik, Alexan Mkrtchyan, a spus că reluarea acestor zboruri vor oferi turiștilor ruși posibilitatea de a pleca în Europa.

"Cel mai recent, știrile despre deschiderea zborurilor către Moldova ar fi trecut neobservate, dar nu avem legături aeriene cu Europa de jumătate de an, așa că această știre este comparabilă cu deschiderea unei noi ferestre către Europa. Moldova se învecinează cu Uniunea Europeană, așa că va fi convenabil pentru mulți ruși să meargă acolo și apoi să continue să treacă granița", spune Alexan Mkrtchyan.

Potrivit lui, până la 80 la sută dintre rușii care zboară în Moldova vor folosi țara ca hub de tranzit.

"Vedem că 80 la sută dintre rușii care zboară către Moldova vor face acest lucru doar cu scopul de a tranzita mai departe spre Europa. Doar 20 la sută dintre ruși vor rămâne acolo", a mai spus Alexan Mkrtchyan.

Reamintim că compania aeriană Air Moldova va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că s-a autosezizat.

Totodată, speakerul Igor Grosu susține că anunțul reluării zborurilor directe între Chișinău și Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în Republica Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării