main logo
5620

Anunț oficial: Câți infectați din R. Moldova sunt conectați la aparate

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 161 de cazuri de coronavirus, din totalul de 681 de probe prelevate. În total, la ziua de astăzi, sunt confirmate 752 de cazuri.

Anunț oficial: Câți infectați din R. Moldova sunt conectați la aparate

O declarație în acest sens a fost făcută sâmbătă, 4 aprilie, de către prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, informează Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit oficialului, din cele 161 de cazuri, 11 sunt de import și 150 cazuri locale. 

”Numai astăzi la Soroca au fost depistate 42 de cazuri, iar la Ștefan Vodă - 30. Sunt foarte multe cazuri în aceste două centre raionale. 

Astfel, regimul de carantină instituit acolo este unul absolut necesar. În total, în raioanele Soroca și Ștefan Vodă avem 226 de cazuri. Aceasta este o treime din toate cazurile de infecție cu coronavirus din R. Moldova. 

În Chișinău avem 264 de cazuri. Aceste două raioane sunt la nivelul municipiul Chișinău”, a specificat premierul Ion Chicu.

Totodată, demnitarul a afirmat că la ziua de astăzi sunt înregistrate 215 de cazuri de infecție a personalului medical, dintre care 55 la sută în raioanele Ștefan Vodă și Soroca. 

”Din păcate, astăzi sunt înregistrate și trei decese: o persoană de 27 de ani la Tiraspol, o doamnă de 65 de ani și alta de 57 de ani în Chișinău. Numărul persoanelor decedate constituie 12 persoane. 

Suplimentar, în Spitalul Clinic Republican sunt conectați la aparatele de ventilare mecanică șase persoane și alte două la Institutul de Medicină Urgentă, care se află în stare gravă. 

Statistica este îngrijorătoare, mai cu seamă în ceea ce privește cele două raioane: Ștefan Vodă și Soroca”, a mai spus prim-ministrul.   

Premierul a îndemnat toți enoriașii să stea acasă și să nu meargă la biserică, deoarece pericolul de infecție este iminent în asemenea cazuri. De asemenea, oficialul a recomandat ca cei reveniți acasă de peste hotare să-și procure polițe de asigurare.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. 

Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării