main logo
830

Anunț controversat de angajare la MAEIE. Reacția ministrului

Deputatul Iurie Reniță a criticat Ministerul Afacerilor Externe (MAEIE) pentru faptul că a inclus cunoașterea „limbii moldovenești” în anunțul de angajare a unui nou secretar de stat.

Anunț controversat de angajare la MAEIE. Reacția ministrului

„Dincolo de multitudinea de probleme încă nesoluționate la Externe, constatăm cu stupoare că și MAEIE figurează printre ministerele de "elită"(!) care angajează secretar general doar persoane care cunosc "limba moldovenească" și limbile oficiale de comunicare interetnică din Republica Moldova (ucraineană, rusă, găgăuză, bulgară?).

Nici chiar în regimurile politice cele mai nocive MAEIE n-au degradat până acolo ca limba română să fie atât de mult înjosită. Bravo, băieți! Tot înainte cu integrarea europeană și cu "Limba Moldovenească" în Europa!!”, a scris deputatul Iurie Reniță, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Administratorii paginii MAEIE și întreaga echipă de comunicare publică a ministerului trebuie să-și dea demisia și să reia clasa I. Sau să fie concediați pentru incompetență, sabotare și valuri în lighean. Și să reia clasa I, că le va folosi în viață. Mai întâi folosesc sintagma “limbă moldovenească”, apoi repară treaba cu “limbă de stat”. La limba română când vor ajunge? Au, totuși, un șef care e ditamai cercetător de nivel european. Se impun explicații și măsuri din partea secretarului general interimar al ministerului, care-i ține locul celui care va fi angajat prin acest concurs”, a scris și activistul Tudor Cojocariu.

Ulterior, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu o reacție.

„Am demarat concursul pentru selectarea unui nou secretar general al #MAEIE, găsiți alăturat condițiil de angajare. Şi evident persoana trebuie să cunoască anume limba română, căci altă limbă de stat nu avem.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării