main logo
965

Anticorupție: Record negativ în dosarul unui fost procuror general

Dosarul în care sunt învinuiți de abuz de serviciu fostul procuror general, Valeriu Balaban, și fostul șef de direcție din cadrul Procuraturii Generale, Boris Crigan, bate pasul pe loc.

Anticorupție: Record negativ în dosarul unui fost procuror general

Magistrata Lilia Lupașcu de la Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani, a amânat din dou ședința de judecată din cauza că unul dintre avocații inculpaților nu s-a prezentat la proces pe motiv de boală, transmite Știri.md cu referire la Anticorupție.

Deși a fost transmis în judecată încă în aprilie 2018, ședințele de judecată au fost amânate de cel puțin șase ori. Motivul amânărilor îl constituie faptul că, de fiecare dată, un participant nu se prezintă la ședință din anumite motive.

Valeriu Balaban și Boris Crigan au fost reținuți în iunie 2017. Ei sunt învinuiți de procurorii Anticorupție de depăşirea atribuţiilor de serviciu soldate cu prejudicii în proporţii deosebit de mari. Aceștia ar fi dispus în 2005 cumpărarea clădirii nefinisate din str. Alexandru cel Bun nr. 100 la un preț de 9 milioane de lei, pe când prețul acesteia, potrivit evaluatorilor, constituia puțin peste 2,5 milioane lei.

Pe banca acuzaților a ajuns și Arsenie Untilov, fostul director al întreprinderii „Consocivile”, pe care a privatizat-o ulterior. Untilov, de la care a fost procurată clădirea pentru sediul Procuraturii Generale, pledează nevinovat și susține că a vândut-o de două ori mai ieftin decât a fost evaluată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării