main logo
2196

Anticorupție: Bogăția camuflată a procurorului municipiului Chișinău

Procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a construit în mai puțin de un an o casă impunătoare în localitatea Cheltuitori din comuna Tohatin, suburbie a Capitalei.

Anticorupție: Bogăția camuflată a procurorului municipiului ChișinăuAnticoruptie: Bogăția camuflată a procurorului municipiului Chișinău

Imobilul, evaluat de experți în domeniu, la câteva milioane de lei, este înscris pe numele fiicei sale, Maria, care, la fel ca și soțul ei, este funcționară publică și nu pare să aibă resurse pentru o astfel de proprietate, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Șeful Procuraturii municipale, cu salariu de funcționar public, este singurul întreținător în familie. El recunoaște că și-a ajutat fiica și susține că are destui bani ca să-și întrețină material copiii. Mai mult, casa din Tohatin, în care locuia anterior procurorul cu familia sa, nu mai apare în declarația pe venituri din 2018.

Când ajungi în Cheltuitori, oamenii te ghidează foarte ușor către casa fiicei procurorului. Nici nu trebuie să spui numele de familie. Sătenii sunt încrezuți că imobilul este al procurorului Șaptefrați și spun că l-au văzut adeseori pe șantier. Nicolae Miron, fost consilier local spune că lucrările de construcții au început în primăvara lui 2018, iar pe șantier au fost angajați zeci de muncitori. 

„A fost construită foarte repede. Vara nu încăpeau mașinile pe drum, cu materiale de construcții, cu muncitori, betoniere. Doamne ferește ce era acolo! Dar așa casă nu mai există în Cheltuitori. E ca un castel. Are cu ce se mândri satul”, precizează fostul consilier local.

Casa cu trei nivele, cu pereții acoperiți cu piatră de Cosăuți, are aproape 400 de metri pătrați, este înconjurată de un gard alb, iar la poartă se observă o construcție auxiliară, care, cel mai probabil, va fi folosită ca garaj. Muncitorii se află pe ultima sută de metri și susțin că a început să fie adusă mobila. 

În registrul cadastral proprietatea nu este evaluată, dar experți în domeniu spun că aceasta ar costa cel pun 5 milioane de lei. Dacă e sa calculăm, cheltuielile pentru diferite lucrări în parte depășesc cu mult veniturile anuale ale proprietarilor imobilului, dar și ale familiei procurorului. Bunăoară, doar acoperișul noului imobil, la părerea unor experți, ar costa cât trei bugete anuale declarate ale familiei Șaptefrați. Cam tot atâta ar costa și placarea cu gresie naturală a fațadei casei, mai scrie anticoruptie.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării