main logo
1001

Ansamblul de dansuri populare Moldova, premiat la festivalul de la Sanremo–Cannes

În perioada 9 – 13 aprilie, ansamblul de dansuri populare Moldova din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente de pe Coasta de Azur – „Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019”.

Dansatori moldoveni, premiați la festivalul de la Sanremo–CannesAnsamblul de dansuri populare Moldova, premiat la festivalul de la Sanremo–Cannes

Dansatorii moldoveni stabiliți în grecia s-au remarcat la eveniment prin coloritul vestimentar, melodiile autentice, prezența scenică dinamică și implicare activă în cadrul programului, transmite Știri.md cu referire la ea.md

Evenimentul este organizat de către instituția municipală a orașului Diano-Marina din regiunea Liguria, Italia și agenția de turism Liguria Travel cu participarea a 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii. 

Programul primei săptămâni a Festivalului a inclus parade cu muzică, portul național și dansuri ale ansamblurilor, precum și spectacole cu participarea colectivelor din 18 țări printre care: Republica Moldova, Grecia, România, Olanda, Comitatul Pueblo, Austria, Lituania, Polonia, Germania, Franța, Suedia, Spania, Portugalia, Slovenia.

Evenimentul a fost inaugurat de primarul orașului Diano-Marina, Giacomo Chiappori, căruia membrii ansamblului MOLDOVA i-au dăruit o pereche de opinci moldovenești și un prosop tradițional. 

Prin acest gest a fost promovat tezaurul naţional, valori populare caracteristice etnosului nostru moldovenesc, tradiția și obiceiul darului. Oficialul italia a fost onorat, purtând prosopul cu mare bucurie și mândrie pe tot parcursul ceremoniei.

Trofeul Principal al Festivalului Internațional de dans folk din Coasta de Azur a fost oferit ansamblului MOLDOVA cu votul unanim al organizatorilor, fiind luate în considerație atât criteriile și condițiile pentru participare la eveniment cât și aprecierile publicului. 

„Acest Trofeu a venit exact după cinci ani de la fondarea ansamblului ca o apreciere, un cadou pentru activitatea frumoasă și bogată în promovarea imaginii și a bogăției patrimoniului național al Republicii Moldova atât în țara gazdă, Grecia cât și peste hotarele ei”, a menționat reprezentanta ansamblului MOLDOVA și fondatoarea școlii de dans popular din Atena, Svetlana Lisagor Vergis.

Menționăm că Festivalul Internațional a dansului Folk din Sanremo-Cannes continuă și în următoarele săptămâni, până pe 4 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării