524
0
ANSA: Conținutul de nitrați poate fi verificat doar în laboratoare
524
0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă consumatorilor să procure căpșunele doar din locuri autorizate.

Asta pentru că acestea sunt însoțite de certificatul de inofensivitate sau buletinul de încercări eliberat de către un laborator acreditat, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, este de menționat faptul că responsabil de inofensivitatea produselor agroalimentare realizate o poartă producătorul.

Totodată, ANSA informează că anual este monitorizat conținutul reziduurilor de pesticide și nitrați în produsele alimentare de origine vegetală, inclusiv căpșuni. 

"În cadrul Programului de monitorizare pentru anul curent, urmează să fie prelevate 400 de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați.

Investigațiile pentru determinarea conținutului de nitrați se efectuează doar în laboratoarele acreditate, iar dispozitive digitale din comerț (nitratoteste) nu pot fi verificate metrologic, astfel rezultatele obținute cu privire la conținutul de nitrați nu sunt considerate veridice, totodată, limitele maxime folosite de aceste dispozitive nu coincid cu legislația națională", se arată în comunicatul ANSA.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter