main logo
764

ANSA atenționează: Din comerț sunt retrase două medicamente de uz veterinar

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează populația privind retragerea din comerț a două medicamente de uz veterinar.

ANSA atenționează: Două medicamente de uz veterinar, retrase din comerțImagine simbol

Decizia a fost luată în urma investigării realizate într-un laborator acreditat din România, unde s-au identificat anumite serii de medicamente de uz veterinar neconforme cu indicațiile de pe etichetă și cu specificațiile din dosarele normative tehnice ale medicamentelor de uz veterinar, transmite Știri.md.

„Medicamentul de uz veterinar „Fenbendazol 22,2%”, granulat, seria 17 din 03.07.2023, fabricat de SA „Farmavet”, și medicamentul de uz veterinar „Ivermectină”, pulbere microgranulată antiparazitară, seria 23 din 02.2024, fabricat de SRL „Medicamentum”, au fost constatate cu deficiențe la indicii de calitate”, comunică ANSA.

Astfel, instituția îndeamnă farmaciile veterinare, medicii veterinari și alți utilizatori de medicamente de uz veterinar să returneze producătorului aceste serii de medicamente, în caz că dispun de ele, deoarece, ca urmare a rezultatelor de laborator, acestea prezintă deficiențe de calitate, siguranță și eficacitate și nu pot fi administrate în siguranță animalelor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării