main logo
911

ANRCETI: Moldova ocupă locul trei la cel mai ieftin Internet fix în bandă largă

Utilizatorii serviciilor de Internet fix de mare viteză din țara noastră beneficiază de cele mai mici prețuri din lume, arată studiul realizat de platforma Cable.co.uk din Marea Britanie.

ANRCETI: Moldova ocupă locul trei la cel mai ieftin Internet fix

Studiul a cuprins analiza a 3 703 pachete de oferte pentru Internet în bandă largă din 219 țări și a fost realizat în perioada 2 ianuarie 2023 – 1 martie 2023. Astfel, Republica Moldova ocupă locul 3 în lume în clasamentul țărilor cu cel mai ieftin Internet fix în bandă largă, cu un abonament mediu lunar de 7,03$ pe lună, după Sudan, care a înregistrat un abonament lunar de - 2,3$ și respectiv, Kazahstan - cu 5,11$, transmite Știri.md.

La cealată extremă, locuitorii din Burundi achită cel mai scump abonament de Internet la un preț mediu de 383,79$ pe lună.

De remarcat este faptul că, țările din Europa de Est se bucură de cele mai mici prețuri, media fiind de 19,22$ per lună, având concomitent și cea mai mare acoperire cu FTTP. Țările din Europa de Vest oferă abonamente lunare la un preț mediu de 50,87$, iar ofertele pentru utilizatorii Americii de Nord urcă 104,33$ per lună.

Autorii studiului au constatat că ”Deși penetrarea Internetului fix în bandă largă în Republica Moldova este mult mai mică decât în țările europene comparabile, rămâne un spațiu enorm de creștere, iar numărul abonaților la Internetul fix de mare viteză înregistrează o creștere constantă”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării