main logo
2001

Ani grei de închisoare pentru un bărbat din Florești. Ce a făcut

Un bărbat de 29 de ani din Florești a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor de tip amfetamină, pe teritoriul Capitalei.

Ani grei de închisoare pentru un bărbat din Florești. Ce a făcut

Potrivit materialelor cauzei, bărbatul locuia în Chișinău în perioada în care-și desfășura activitatea dublă, de oferire a serviciilor de convertire a dolarilor americani în criptovalută, în baza comunicării cu clienții pe platforma de Internet Telegram, precum și de trafic ilegal de droguri pe aceeași platformă, transmite Știri.md.

În urma perchezițiilor efectuate în apartamentul bărbatului și al complicilor lui, oamenii legii au ridicat accesorii pentru vânzarea drogurilor, precum și circa un kilogram de droguri de diverse tipuri.

Oamenii legii menționează că în septembrie 2021, după reținerea bărbatului din Florești, unul dintre complici și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat la o pedeapsă redusă de cinci ani de închisoare.

În contextul fenomenului traficului ilicit de droguri, oamenii legii atenționează societatea despre riscurile de sănătate ca urmare a consumării drogurilor, dar și despre riscurile penale.

„Deși un curier de droguri care le livrează în ascunzișuri pentru clienți este de obicei plătit cu un dolar, acesta este condamnat în baza Codului penal, care pentru astfel de crime prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 15 ani”, anunță oamenii legii.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării