14 ianuarie, 11:59
958
2

ANI a cerut demiterea primarului de Ungheni: Încălcarea lui Ambros

14 ianuarie, 11:59
958
2

Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, își va pierde mandatul, după ce în privința lui a fost inițiat un control.

ANI a cerut demiterea primarului de Ungheni: Încălcarea lui AmbrosFoto: unghiul.com

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că a remis încă de pe 4 ianuarie în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare prin care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului, transmite Știri.md.

Potrivit informațiilor, măsura a fost luată după ce în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că Ambros a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Edilul, aflându-se în exercițiul funcției a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii, încălcând astfel dispozițiile legale de declarare și soluționare a conflictului de interese prevăzute de legislația ANI.

Totuși, primarul a contestat în instanța de judecată actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel.

Ulterior, ANI a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție, în baza Deciziei Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiției, actul ANI a rămas definitiv.

Acum, Alexandru Ambros urmează să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în lista publică a persoanelor cu interdicții.

Totodată, ordinele de plată semnate de către primar vor fi declarate nule.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter