main logo
1547

Angajatul ANRE, cercetat de CNA, a fost scos de sub urmărire penală

Angajatul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), cercetat că ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe, a fost scos de sub urmărire penală.

Angajatul ANRE, cercetat de CNA, a fost scos de sub urmărire penalăFoto: știri.md

De asemenea, cauza penală a fost clasată pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii, informează ANRE într-un comunicat, transmite Știri.md.

„Investigațiile au demonstrat că angajatul ANRE nu a comis faptele de care era bănuit. (...) ANRE reiterează angajamentul ferm față de transparență și integritate în toate activitățile și reafirmă deschiderea pentru conlucrare cu toate organele de drept, pentru a asigura respectarea legii în beneficiul cetățenilor și al sectorului energetic din Republica Moldova”, se menționează în comunicat.

Amintim că, la data de 24 mai, ofițerii CNA au descins cu percheziții în biroul unui angajat al ANRE. Acesta fiind suspectat că ar fi exercitat influență asupra unor membri ai Comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul și comercializarea de combustibil pe teritoriul Republica Moldova. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării