main logo
440

Angajatorii vor primi subvenții pentru angajarea persoanelor cu dizabilități

Angajatorii vor primi subvenții pentru angajarea persoanelor cu dizabilități. Măsurile fac parte din două programe de facilitare a ocupării șomerilor care necesită suport suplimentar pentru integrarea în câmpul muncii lansate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Angajatorii vor primi subvenții la angajarea persoanelor cu dizabilitățiPoza simbol

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cele două programe vor fi implementate pe parcursul a șase luni cu titlu de proiect-pilot și prevăd subvenționarea locurilor de muncă pentru persoanele social vulnerabile și subvenționarea angajatorilor pentru crearea sau adaptarea unui loc de muncă pentru persoanele cu dizabilități, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Beneficiarii programelor vor fi 135 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, din categoriile supuse riscului de excluziune socială, inclusiv persoane cu dizabilități.

Prezent la eveniment, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a menționat că programele sunt absolut necesare în condițiile existenței pe piața muncii a categoriilor de persoane care necesită suport din partea instituțiilor statului la încadrarea în câmpul muncii. „Aceste două măsuri active se înscriu în șirul acțiunilor planificate în noua lege a ocupării forței de muncă și asigurării de șomaj și în Strategia Națională de ocupare a forței de muncă pentru anii 2017-2021 și au drept scop reintegrarea persoanelor din categoriile supuse riscului de excluziune socială, promovarea angajării persoanelor cu dizabilități, care în prezent rămân practic în afara pieței muncii, precum și consolidarea colaborării între angajatorii și ANOFM”, a spus Nemerenco.

În cadrul programelor angajatorii care vor crea sau adapta un loc de muncă pentru persoane cu dizabilități vor beneficia de compensarea a 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, iar mărimea subvenției nu va depăși cuantumul a 10 salarii medii lunare pe economie pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

Programele pilot vor fi realizate cu suportul financiar și metodologic al Organizației Internaționale a Muncii care a oferit în acest scop 150.000 dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării