202
0
Angajații stației de irigare din Briceni nu au primit salarii de 7 luni
202
0

Nu și-au primit salariile de șapte luni. Este cazul a peste 60 de angajați ai unei întreprinderi de stat din Briceni. Oamenii se plâng că nu mai au cu ce-și hrăni familile, asta chiar dacă zi de zi vin la serviciu.

Pe de altă parte, cei de la Agenția Proprietăți Publice, autoritate care de câteva luni gestionează stațiunea de irigare, spun că vor veni cu răspuns după ce vor documenta situația, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Obosiți să tot aștepte salariile ce li se cuvin, angajații stațiunii au organizat un fel de protest. Din spusele inginerului Raisa Galamiga, oamenii trăiesc de la o zi la alta.

„Oamenii cum rezistă, oamenii sunt pe loc, oamenii în toată ziua vin la oficiu, nu au un bănuț de întreținere, au copii sunt care lucrează câte doi din familie la noi din întreprindere, vrem ca să ne ajute cineva. Toți operatorii noștri chiar și noi administrația în toată ziua de la ora opt până la cinci stăm la lucru, lucrăm pedegeaba”, a menționat Raisa Galamiga, inginer hidrotehnic, Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni.

Directorul întreprinderii a declarat că până vara trecută, stațiunea nu se confrunta cu datorii, având multiple solicitări pentru a iriga pământurile. Dar, pentru că vara a fost ploioasă, întreprinderea a acumulat pierderi de peste două milioane de lei. La începutul anului, stațiunea ar fi primit de la stat subvenții, însă banii ar fi ajuns doar pentru achitarea salariilor pentru perioada iunie – noiembrie 2018.

„Problema este că din noiembrie 2018 până acum nu putem să achităm salariul la oameni –din ce cauză -din cauza că de la guvern nu am primit subvenții, sumă care să acopere aceste cheltuieli”, a declarat Nicolae Oberșt, director, Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni.

La adunare au fost prezenți și doi deputați ai Blocului ACUM care au făcut un live pe Facebook prin care au mediatizat cazul.

„Datoriile salariale de cifrează la un milion o sută șaptezeci de mii, dar datoria totală a acestei întreprinderi este de un milion și șapte sute. Iată aici sunt aici descifrări. Cum au fost bugetați banii astfel încât această întreprindere a rămas fără surse”, a spus Alexandru Suslari, deputat ACUM.

Din septembrie, 2018 Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni a trecut din gestiunea agenției Apele Moldovei la balanța Agenției Proprietăți Publice. Reprezentantul serviciului de presă ne-a declarat că o reacție va urma abia după ce cazul va fi documentat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter