main logo
535

Angajaţii SPPS se pregătesc intensiv pentru Campionatul Bodyguarzilor

Cei mai isteţi şi puternici bodyguarzi ai demnitarilor noştri se pregătesc pentru anuala competiţie sportivă.

Angajaţii SPPS se pregătesc intensiv pentru Campionatul Bodyguarzilor

Conducerea automobilului în situaţii extreme şi operaţiuni de salvare a oficialilor sunt printre probele pe care ofiţerii SPPS le vor avea de trecut, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Antrenează-te din greu, luptă ușor." Aceasta este lozinca tuturor ofiţerilor Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

"Noi ne antrenăm mereu ca în orice situaţie să putem manevra, să putem să ne orientăm, să nu rămânem blocaţi şi să găsim cât mai posibil căile de evacuare în timp. De asta noi mereu suntem în antrenamente", a spus Mircea Dodi, ofiţer de protecţie şi pază.

"Este o probă pe cât de complicată pe atât şi de interesantă, este o probă care este foarte importantă în activitatea serviciului nostru, numai că sunt la cineva merge mai uşor la cineva mai greu", a spus Vladimir Morozan, ofiţer de protecţie şi pază.

"Depinde foarte mult de conlucrarea între mâini, între viteză. Se duce cont de aderenţa care este pe asfaltul respectiv. "

După cascadoriile cu maşini, bodyguarzii au mers pe poligonul din Grătieşti, transformat într-un câmp de luptă.

- Evacuarea!

- Atac!

- Curat!

"Dacă ne aflăm în loc public persoanele civile să nu aibă de suferit în mânuirea cu arma, în primul rând", a spus Ion Popovici, ofiţer de protecţie şi pază.

"Este o adrenalină care chiar în unele momente vrei să o controlezi, munceşti asupra ei dar ea oricum ajungând la elementul de tragere fiind la poligon, ea apare", a spus Maxim Schipschi, ofiţer de protecţie şi pază.

La o altă probă specialiştii au trebuit să tragă în diferite ţinte.

"Aceste competiţii au scopul de a ridica nivelul profesional în general în cadrul serviciului şi respectiv fiecare din colegii noştri să-şi demonstreze măiestria şi care e mai bun", a spus Adrian Corghencea, ofiţer SPPS.

Competiţia sportivă va avea loc joi şi vineri. Cea mai bună echipă va obţine cupa, iar cei mai buni agenţi de pază vor fi premiaţi cu medalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării