main logo
490

Angajaţii Moldpresa continuă protestele: Nu ne lăsaţi fără lucru

Peste 100 de angajaţi ai întreprinderii „Moldpresa" au ieşit marţi iarăşi la o acţiune de protest în faţa primăriei Chişinău, cerând autorităţilor să nu mai lichideze chioşcurile.

Angajaţii Moldpresa continuă protestele: Nu ne lăsaţi fără lucru

Potrivit agenţiei Infotag, protestatarii ţineau pancarte cu mesajele: „Nu închideţi chioşcurile de ziare!", „Nu ne lăsaţi fără lucru!" şi scandau „Jos mâinile de pe presă!", „Întoarceţi presa cetăţenilor!", „Lăsaţi-ne să lucrăm!", „Noi nu furăm, ci lucrăm!".

Potrivit uneia dintre protestatare, acum două săptămâni, angajaţii „Moldpresa" au încercat deja „să ajungă la conducerea primăriei", care a dat asigurări că va pregăti un răspuns la solicitarea protestatarilor în următoarele trei zile, însă acest lucru aşa şi nu s-a mai întâmplat, transmite Știri.md.

O altă participantă la protest a reamintit că conducerea primăriei a fost aleasă inclusiv de către angajaţii "Moldpresa" şi, prin urmare, este obligată să ofere oamenilor locuri de muncă.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiştilor, Alexandr Odinţov, a ieşit în faţa oamenilor şi a spus că primăria a pregătit un proiect de decizie privind modificarea regulamentului de comerţ în municipiu, care prevede ridicarea interdicţiei privind comerţul în chioşcurile de ziare şi de flori.

Unii angajaţi ai „Moldpresa" au mers la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, în timp ce restul au mai protestat un timp, după care s-au dispersat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării