main logo
440

Angajații MAI au donat sânge pentru victimele accidentelor rutiere

Mai mulți polițiști, carabinieri, pompieri și salvatori din toată țara vor dona sânge în cadrul campaniei naționale „MAI donează sânge! MAI salvează vieți”.

Angajații MAI au donat sânge pentru victimele accidentelor rutiere

Aceasta a fost inițiată în premieră de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în sprijinul victimelor accidentelor rutiere, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Campania a fost lansată astăzi la Chișinău și va fi organizată în mai multe localități din nordul, sudul și centrul țării. La unul dintre punctele special amenajate în capitală, a venit în dimineața zilei de astăzi și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, pentru a dona sânge. Oficialul a declarat că scopul campaniei este de a ajuta sistemul medical din țara noastră să poată oferi sprijin celor care au nevoie de transfuzii de sânge.

Directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, a afirmat că unitățile colectate vor suplini rezervele medicale ale sistemului de sănătate și vor fi disponibile în următoarea perioadă pentru oferirea asistenței hemotransfuzionale tuturor pacienților care necesită transfuzii de sânge. Potrivit Svetlanei Cebotari, orice donație de sânge sporește gradul de producere a noilor celule, astfel imunitatea crește și scade de riscul de a suferi un accident vascular.

Ofițerul de presă al Inspectorului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu a comunicat că este preconizat ca în cadrul campaniei, să doneze sânge peste 450 de angajați din subdiviziunile MAI.

Donatorii vor primi câte un pachet cu alimente. Acesta conține produse bogate în proteine, microelemente și vitamine, special calculat de specialiști în domeniul nutriției.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 mii de donări, care acoperă tratamentul hemotranfuzional pentru circa 21 mii de pacienți. În anul 2018, numărul donărilor de sânge voluntare a constituit 93,6 la sută din numărul total de donări.

img19006030

img19006030

img19006030

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării