main logo
506

Angajații întreprinderii de salubrizare din Căușeni au ieșit la protest

Șefa întreprinderii de salubrizare din Căușeni se plânge că ar urma să fie concediată pe nedrepte. Ea susține că un consilier local face presiuni asupra sa și că acesta ar avea interesul să privatizeze firma.

Angajații întreprinderii de salubrizare din Căușeni au ieșit la protest

Consilierul neagă acuzațiile. Astăzi, angajații au ieșit la protest să-și apere șefa și s-au plâns totodată că au salarii mici și condiții proaste, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Muncitorii care azi dimineață ar fi trebuit să curețe străzile și să evacueze gunoiul, au lăsat lucrul și au ieșit la protest. Ei sunt nemulțumiți după ce consilierii locali i-au criticat de mai multe ori că nu și-ar face bine munca.

„Am opt ani de zile de când lucrez aici, primăria taie copacii, grosul îl ia primăria, iar noi luăm doar crenguțele. Nu-i frumos așa, dacă ai tăiat, fii bun și fă curățenie din urma ta.”

Oamenii spun că, în loc de critici, și-ar dori condiții mai bune de muncă. Iar aceste femei susțin că s-au săturat să lucreze pentru un salariu de nimic, de 2500 de lei.

„E foarte greu la noi, muncim de la patru dimineață. Văd că autoritățile noastre nu ne măresc salariul deloc, nu se uită nimeni la noi.”

Șefa întreprinderii spune că un consilier ar vrea să o demită și găsește diferite motive să o atace.

„Dacă a rămas o bucățică de pământ în acest oraș și pe care trebuie să o cumpere familia aceasta de consilier. Și fost primar … uitați-vă câtă lume rămâne făra lucru”, a spus Ecaterina Baltag, directoarea întreprinderii de salubrizare din Căușeni.

De cealaltă părte, consilierul spune cu acuzațiile șefei de la salubritate sunt neefobdate și i-a sugerat să muncească mai mult.

„Nu pot înțelege care sunt învinuirile, nu este vorba despre niciun fel de presiuni. Noi, ca fondatori, vrem să facem ordine în întreprindere ca să avem o claritate cu ce trebuie să se ocupe administratorul și contabilitatea”, a menșionat Aurelia Repesciuc, consilierul orașului Căușeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării