main logo
745

Angajații de la psihiatrie, care ar fi bătut o pacientă, riscă detenție

Angajații Spitalului de Psihiatrie din Capitală, care ar fi bătut o tânără internată acolo, au fost aduși la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Aceștia riscă până la 10 ani de pușcărie.

Angajații de la psihiatrie, care ar fi bătut o pacientă, riscă detențieFoto: protv.md

Ședința a fost amânată din motiv că procurorul și o avocată a unei inculpate au lipsit, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cazul a avut loc în 2017.

Atunci o femeie din Chișinău i-a acuzat pe angajații Spitalului de Psihiatrie din Capitală că i-ar fi bătut fiica, internată acolo. Aceasta a mers să o viziteze și a găsit-o cu fața zgâriată și plină de vânătăi. Administrația instituției a pornit a anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. La fel au făcut și procurorii, sesizați de avocații poporului, care au mers la spital pentru a investiga incidentul.

Femeia ne-a povestit că la începutul lunii septembrie a aceluiași an și-a internat fiica la Spitalul de Psihiatrie din Capitală, tânăra avea sindromul Cornelia de Lange, o formă de retard mintal.

Atunci femeia spunea că mergea în fiecare zi să-și vadă fata, iar la un moment dat două zile la rând medicii nu au vrut să i-o aducă, spunându-i că doarme din cauza injecțiilor.

Irina Rotari, mama: „Joia și vinerea trecută nu mi-au adus-o să o văd. Mi-au zis că doarme după injecții. Nici sâmbătă nu mi-au adus-o. S-a dus bunica seara și a văzut că ea are vânătăi pe mâini și pe picioare. Duminică dimineața m-am dus eu și am fotografiat asta, iar cu fiecare zi, vânătăi erau tot mai multe”.

Atunci la spital i s-ar fi spus că tânăra s-ar fi automutilat.

Administrația spitalului și oamenii legii au pornit o anchetă pe caz, iar acum vinovații au fost trimiși în judecată. Cei patru suspecți riscă de la 5 până la 10 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării